• International Health Srbija
 • International Health Rumunija

Zašto GE132+?

Kompleks snažnih antioksidanata – pomoć u prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti

Prema podacima kardiovaskularna oboljenja i maligna oboljenja su dvije grupe oboljenja koja predstavljaju uzrok oko 76% svih smrtnih ishoda tokom godine. Jedna od karakteristika hroničnih nezaraznih bolesti jeste i njihova preventibilnost. Ovo naročito važi za kardiovaskurna oboljenja i dijabetes, a u manjem postotku slučajeva za maligna oboljenja.

Nastanak i razvoj ovih bolesti je složen proces, a faktori koji ih izazivaju, veoma brojni. Dijelom se mogu pripisati naslijeđu, ali, mogu biti uzrokovani i neadekvatnim životnim stilovima i navikama.

Jedan od uzročnika pojave hroničnih nezaraznih bolesti jesu i slobodni radikali. Slobodni radikali su atomi, joni ili molekuli koji imaju jedan ili više nesparenih elektrona u svojoj strukturi. Usljed postojanja nesparenih elektrona, oni su izuzetno i neselektivno reaktivni kako bi postigli stabilno stanje. Zato, lako i brzo reaguju s osnovnim ćelijskim biomolekulima izazivajući promjene u strukturi i funkciji ovih jedinjenja.

Od njihovog otkrića do danas, slobodni radikali su dovedeni u vezu s razvojem preko stotinu oboljenja/patoloških stanja. Tako, smatra se da imaju udjela u razvoju oboljenja sljedećih organskih sistema:

 • srce i krvni sudovi (koronarna bolest srca, srčana fibroza, hipertenzija, infarkt miokarda, ateroskleroza, poremećaj funkcije endotela krvnih sudova itd.),
 • koža (psorijaza, starenje, inflamatorni procesi, maligni tumori uključujući i melanome),
 • bubrezi (hronična bubrežna insuficijencija i sl.),
 • koštano-zglobni sistem (reumatoidni artritis itd.),
 • pluća (bronhijalna astma, hronična obstruktivna bolest pluća, alergijske manifestacije, akutni respiratorni distres sindrom, maligni tumori pluća i sl.),
 • centralni nervni sistem (Alchajmerova bolest, Parkinsonova bolest, autizam, opsesivno-kompulsivni poremećaji, moždani udar, tumori moždanog tkiva itd.),
 • imunološki sistem (hronični inflamatorni procesi, lupus, zapaljensko oboljenje crijeva, autoimuna oboljenja, multipla skleroza, maligni tumori itd.),
 • oko (makularna degeneracija, degeneracija mrežnjače, katarakta i sl.),
 • oboljenja endokrinog sistema (poremećaj metabolizma i razvoj šećerne bolesti i sl.),
 • starenja organizma, osjećaj hroničnog umora itd.

Radi pospješivanja procesa neutralisanja slobodnih radikala u organizmu, mogu se koristiti i dodaci ishrani – dijetetski suplementi s antioksidantnim potencijalom.

 

Šta je GE132+?

GE132+ Natural je dijetetski proizvod koji sadrži kombinaciju pet veoma snažnih antioksidanata i to:

 • 36%Ekstrakt reiši gljive 180 mg
 • 32%Matična mliječ 160 mg
 • 20%Resveratrol 100 mg
 • 7%Likopen 35 mg
 • 5%Sulforafan 25 mg

 

Ganoderma lucidum

Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum se još naziva i “biljkom dugovječnosti”, “biljkom duhovne moći”, “gljivom besmrtnosti”, “eliksirom života” itd. Upotrebljava se preko 2.000 godina (a po nekim izvorima i duže) u tradicionalnoj medicini. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja produkovane slobodne radikale u humanom organizmu, čime može značajno da spriječi razvoj brojnih teških bolesti. Studijama su dokazana i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lijekove (npr., na cisplatin). Također, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može da dovede do značajnog umanjenja osjećaja muke i gađenja kao sporednih efekata hemo i radioterapije.

Ganoderma lucidum posjeduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulusa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Također, pomaže i normalizaciji vrijednosti povišenog nivoa holesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog pritiska. Ovim ima značajnu ulogu i u spriječavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidum ima i antialergijska svojstva, a povoljni efekti su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Posjeduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ

Matičnu mliječ proizvode pčele radilice od cvjetnog nektara, polena i vode pomoću sekreta svojih žlijezda. Osnovni sastojci matične mliječi su:

 • bjelančevine
 • aminokiseline
 • vitamini (A, C, D i E, B5 i B6…)
 • minerali (cink, kalcijum, magnezijum…)
 • hormoni
 • masti
 • šećeri
 • voda itd.

Matična mliječ djeluje povoljno na imunološki sistem organizma, antibiotski i antivirusno. On vraća energiju ćelijama, regeneriše organizam rekonvalescenata, pomaže regulisanju metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. Uočeno je i da matična mliječ poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primijenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol

Ekstrakt iz crvenog grožđa (opna i sjemenka) sadrži resveratrol koji je snažan polifenolni antioksidant. Pored grožđa, prirodni izvori su i borovnice, kupine, kakao, kiki-riki…

Resveratrol u GE132 potiče iz crvenog grožđa. On povoljno utječe na srce i krvne sudove preveniranjem ateroskleroze. Također, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprječavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara.

Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni efekti resveratrola uočeni su i na vrijednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osjećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Likopen

Likopen je crveni karotenoid. Nalazi se u raznom voću i povrću, a najviše u paradajzu – gr. lykopersikon – paradajz (i proizvodima od paradajza – kečap, supa…). Manje količine mogu se naći i u lubenici i ružičastom grejpfrutu. Likopen u GE132+ Natural je porijeklom iz paradajza. Izuzetno je jak antioskidant – 100 puta je efikasniji u otklanjanju slobodnih radikala nego vitamin E! Najveći unos likopena u humani organizam obezbjeđuje se konzumiranjem paradajza i to, prvenstveno, proizvoda od njega, pogotovo uz dodatak ulja.

Istraživanjima je pokazana protektivna uloga likopena u nastanku karcinoma prostate, pluća, želudca, debelog crijeva, grlića materice, pankreasa, dojke i kože. Neka istraživanja su dokazala i inhibitorni efekat likopena na razvoj katarakte, kao i pozitivan efekat na sporedne efekte hemoterapije. Takođe, u nekim studijama, uočen je i pozitivan efekat likopena kod dijabetesa, osteoporoze, steriliteta itd.

Sulforafan

Sulforafan pripada grupi izotiocijanata. Iz biljaka poput brokula, karfiola, kupusa, kelja i sl. izoluje se glukorafanin koji se u organizmu pod dejstvom enzima mirozinaze pretvara u sulforafan. Izvor sulforafana u GE132+ Natural je brokula.

Studijama su dokazani njegovi brojni pozitivni efekti i to: antitumorski efekat (mehanizmi su brojni, kao na primjer: inhibicija histon deacetilaze, inhibicija ćelijske diobe, indukcija apoptoze, direktno citotoksično djelovanje na tumorske ćelije, spriječavanje angiogeneze, antimetastatski efekat itd.), antidijabetični, antimikrobni, antiinflamatorni, antioksidantni, imunomodulatorni, povoljan efekat kod hronične obstruktivne bolesti pluća, povoljan efekat na ćelije hrskavice, protektivni efekat kod izloženosti UV zračenju itd.

 

GE132+ Natural koristiti kao antioksidantni kompleks koji neutrališe slobodne radikale čime pomaže prevenciji razvoja brojnih hroničnih bolesti, a takođe, pomaže i kod različitih patoloških stanja.

 

GE132+ Natural je potrebno uzimati:

 • radi očuvanja i unapređenja zdravlja i radi pospješivanja prevencije hroničnih nezaraznih bolesti,
 • uz redovnu terapiju hroničnih nezaraznih bolesti, antitumorsku hemoterapiju i radioterapiju,
 • kod oboljenja/stanja kod kojih je umanjen ili izmjenjen imunološki odgovor organizma (HIV infekcije, AIDS-a, alergija, autoimune bolesti…),
 • radi ublažavanja stanja hroničnog umora i simptoma hroničnih bolesti, pospješivanja odbrane od bakterijskih i virusnih infekcija, ublažavanja zapaljenskih procesa, pospješivanja normalizacije biohemijskih parametara i povišenog krvnog pritiska, stimulacije regeneracije jetre, nakon hirurške intervencije, stresa, kao i dodatak terapiji benigne hiperplazije prostate.

 

Doziranje GE132+ Natural

 • u cilju očuvanja zdravlja i radi pospješivanja prevencije hroničnih nezaraznih bolesti – jedna kapsula prije doručka
 • uz redovnu terapiju hroničnih nezaraznih bolesti – po jedna kapsula prije doručka i ručka.

 

Osobama koje imaju osjetljiv digistivni sistem, preporučuje se uzimanje kapsule u toku ili nakon obroka.

 

Pakovanje GE132+ Natural
60 kapsula od 500mg u četiri blistera

Rok trajanja
36 mjeseci

Način izdavanja
Dodatak ishrani se izdaje bez ljekarskog recepta u apotekama.

Način čuvanja
Čuvati na suhom, tamnom mjestu izvan domašaja djece!

 

Napomene:

Preparat se ne preporučuje osobama alergičnim na neki od prisutnih sastojaka, djeci mlađoj od 7 godina, trudnicama i dojiljama.
Dodatak ishrani nije zamjena uravnoteženoj ishrani.
Dodatak ishrani nije namjenjen dijagnostici ili liječenju bolesti.
Prije uzimanja dodataka ishrani istovremeno s Vašom redovnom terapijom, konsultujte se s Vašim ljekarom/farmaceutom.
Za više informacija o GE132+, molimo Vas da se obratite Vašem ljekaru ili farmaceutu ili stručnom saradniku firme International Health.

 

 

Enes Begović: Sačuvajte energiju i imunitet uz pomoć GE132+ NATURAL

Tim za podršku 24/7

Želite više informacija ili savjet?


+387 33 21 34 34