• International Health Srbija
 • International Health Rumunija

Zašto GE132?

GE132 je kompleks snažnih antioksidanata koji uz terapiju pomažu u liječenju najtežih bolesti.

Oboljenja srca i krvnih sudova, maligna oboljenja, hronične obstruktivne bolesti pluća, šećerna bolest itd., su posljednjih decenija poprimile epidemijske razmjere u cijelom svijetu. Ona čine najučestalija oboljenja pa samim tim predstavljaju i vodeći uzrok smrtnosti.

Faktori rizika za nastanak ovih bolesti su brojni (npr. uživanje u duhanskom dimu, alkoholu, izloženost zagađivačima radne i životne sredine, fizička neaktivnost, gojaznost itd.). Jedan od uzročnika pojave HNB jesu i slobodni radikali. Oni se normalno stvaraju u našem organizmu, ali sa vremenom određenim mehanizmima budu otklonjeni.

Jako su reaktivni i mogu da stupe u reakciju s genetskim materijalom, ćelijskim membranama, ćelijskim organelama itd. Ukoliko dođe do narušavanja ravnoteže između njihovog stvaranja i otklanjanja, dolazi do ispoljavanja njihovih štetnih efekata u organizmu.

Najznačajniji spoljašnji faktori koji dovode do povećanja količine slobodnih radikala su: pušenje, izloženost metalima, pesticidima, jonizujućem zračenju (npr., Y- i X-zraci), UV zračenju, pojedinim lijekovima, alkoholu itd. Slobodni radikali su dovedeni u vezu s razvojem preko stotinu oboljenja/patoloških stanja. Između ostalog su dovedeni u vezu s oboljenjima srca i krvnih sudova, malignim bolestima, kože, bubrega, koštano-zglobnog sistema, pluća, centralnog nervnog sistema, poremećajima imunološkog sistema, poremećajem metabolizma i razvojem šećerne bolesti, starenjem organizma, hroničnim umorom itd.

Da bi se neutralisalo dejstvo stvorenih slobodnih radikala, neophodno je u organizam unositi materije koje imaju izražen antioksidantni potencijal. Ove supstance se nalaze u ishrani ali, u koncentrovanom obliku, mogu se unijeti u organizam i preko dodataka ishrani.

 

Šta je GE132?

GE132 je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju šest veoma snažnih antioksidanata i to:

 • 20%Ekstrakt reiši gljive 100 mg
 • 26%Matična mliječ 130 mg
 • 16%Resveratrol 80 mg
 • 6%Ajkulin proteinski kompleks 30 mg
 • 16%Ekstrakt zelenog čaja 80 mg
 • 16%Ekstrakt šipka 80 mg

 

Ganoderma lucidum

Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum se još naziva i “biljkom dugovječnosti”, “biljkom duhovne moći”, “gljivom besmrtnosti”, “eliksirom života” itd. Upotrebljava se preko 2.000 godina (a po nekim izvorima i duže) u tradicionalnoj medicini. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja produkovane slobodne radikale u humanom organizmu, čime može značajno da spriječi razvoj brojnih teških bolesti. Studijama su dokazana i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lijekove (npr., na cisplatin). Također, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može da dovede do značajnog umanjenja osjećaja muke i gađenja kao sporednih efekata hemo i radioterapije.

Ganoderma lucidum posjeduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulusa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Također, pomaže i normalizaciji vrijednosti povišenog nivoa holesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog pritiska. Ovim ima značajnu ulogu i u spriječavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidum ima i antialergijska svojstva, a povoljni efekti su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Posjeduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ

Matičnu mliječ proizvode pčele radilice od cvjetnog nektara, polena i vode pomoću sekreta svojih žlijezda. Osnovni sastojci matične mliječi su:

 • bjelančevine
 • aminokiseline
 • vitamini (A, C, D i E, B5 i B6…)
 • minerali (cink, kalcijum, magnezijum…)
 • hormoni
 • masti
 • šećeri
 • voda itd.

Matična mliječ djeluje povoljno na imunološki sistem organizma, antibiotski i antivirusno. On vraća energiju ćelijama, regeneriše organizam rekonvalescenata, pomaže regulisanju metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. Uočeno je i da matična mliječ poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primijenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol

Ekstrakt iz crvenog grožđa (opna i sjemenka) sadrži resveratrol koji je snažan polifenolni antioksidant. Pored grožđa, prirodni izvori su i borovnice, kupine, kakao, kiki-riki…

Resveratrol u GE132 potiče iz crvenog grožđa. On povoljno utječe na srce i krvne sudove preveniranjem ateroskleroze. Također, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprječavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara.

Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni efekti resveratrola uočeni su i na vrijednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osjećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Ajkulin proteinski kompleks

Ajkulin proteinski kompleks posjeduje u svom sastavu alkilglicerole i skvalamin. Alkilglicerol deluje kao antioksidant. Pored toga, ispoljava i imunomodulatornu aktivnost u organizmu (adaptira imuni odgovor na prisutni stimulus). Također, alkilgliceroli ispoljavaju i antitumorsku i antimetastatsku aktivnost prvenstveno zahvaljujući umanjenju procesa stvaranja krvnih sudova koji ishranjuju tumorsku masu.

Uočeni su i pozitivni efekti alkilglicerola na hematopoezu, ali i na kvalitet spermatozoida. U ajkulinom kompleksu, nalazi se još i skvalamin. Skvalamin je steroidni, prirodni antibiotik rastvorljiv u vodi. Neka istraživanja su ukazala da ispoljava jaku antibiotsku – baktericidnu i fungicidnu aktivnost. Pored pomenutog, skvalamin je pokazao dobre efekte i kao dodatak terapiji nekih malignih oboljenja (karcinoma pluća, mozga, ali i drugih), starenjem uslovljene makularne degeneracije, ali i u kontroli tjelesne težine kod muškaraca.

Ekstrakt zelenog čaja

Zeleni čaj se upotrebljava u tradicionalnoj medicini više od 3.000 godina. Zahvaljujući polifenolima, prvenstveno epigalokatehin-galatu (EGCG) i elaginskoj kiselini, ekstrakt zelenog čaja posjeduje višestruka dejstva. EGCG umanjuje stvaranje zapaljenskih faktora i umanjuje aktivnost enzima metaloproteinaze (ima ulogu u nastanku srčanih oboljenja, reumatoidnog artritisa, ali i u karcinogenezi, kao i nastanku udaljenih metastaza primarnih tumora).

Zeleni čaj je i jak antioksidant. Također, uočeno je u studijama da djeluje i tako što stimuliše rad enzima jetre zaduženih za detoksifikaciju organizma od različitih zagađivača kao i karcinogena. Pored toga, povoljno utječe i na biohemijske parametre u krvi (šećer, masnoće itd.). Uočen je i protektivan efekat u odnosu na maligna oboljenja. Pozitivan efekat ekstrakta zelenog čaja uočen je i kod oboljenja srca i krvnih sudova (uzrokuje pad serumskih masnoća – holesterola i LDL-a).

Ekstrakt zelenog čaja posjeduje i antibiotska svojstva. U nekim istraživanjima uočeno je i to da je kod postmenopauzalnih žena, koje su uzimale ekstrakt zelenog čaja, došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta života. Zapaženo je i da EGCG blago pospješuje izlučivanje vode iz organizma. Elaginska kiselina je polifenolno jedinjenje iz grupe hidrosolubilnih tanina. Ispoljava efekte na kancerogene materije, umanjuje degeneraciju i malignu alteraciju zdravih ćelija.

Ekstrakt šipka

Šipak je prirodni izvor vitamina C, koji je od davnina poznat kao snažan antioksidant. Šipak je od davnina poznat kao iznimno ukusna, ali i zdrava voćka. Spada u jedno od najljekovitijih voća na svijetu. Njegov slatkasto gorkasti okus upakiran je u preko 600 sjemenki po plodu koje su prepune vitaminima i antioksidansa. Blagotvorno utječe na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav. Konzumiranjem nara poboljšat ćete i ljepotu kose i noktiju, ali i pomoći si u procesu mršavljenja jer smanjuje apetit. Preventiva, ali i pomoć u procesu liječenja zloćudnih oboljenja dojke, prostate, želuca, pluća, kože i leukemije također su odlike ovog ukusnog voća.

Konzumirate li preporučenu dnevnu količinu njegovog soka, u iznosu od 2,5 decilitara, možete umanjiti rizik od nekolikih vrsta raka, zaštiti se od Alzheimerove bolesti, pojačati imunitet, očuvati zdravlje zuba, uništiti E.coli i stafilokoke, usporiti starenje, sačuvati zdravlje srca i krvnih žila.

 

GE132 se preporučuje:

 • radi očuvanja i unapređenja zdravlja i prevencije bolesti (oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja različitih organa, bolesti metabolizma),
 • uz redovnu terapiju već nastalih oboljenja, antitumorsku hemoterapiju i radioterapiju,
 • kod oboljenja/stanja kod kojih je umanjen ili izmijenjen imunološki odgovor organizma (alergija, autoimune bolesti…),
 • radi ublažavanja stanja hroničnog umora i simptoma hroničnih bolesti, pospešivanja odbrane od bakterijskih i virusnih infekcija, ublažavanja zapaljenskih procesa, pospješivanja normalizacije biohemijskih parametara i povišenog krvnog pritiska; nakon hirurške intervencije, stresa.

 

Doziranje GE132

 • u cilju očuvanja zdravlja i prevencije bolesti – 2×1 kapsula, prije doručka i ručka
 • uz redovnu terapiju već nastalog oboljenja – 2×2 kapsule, prije doručka i ručka prvih mjesec dana; potom nastaviti s 2×1 kapsulom.

 

Osobama koje pate od tegoba sistema za varenje, savjetuje se uzimanje kapsula uz obrok, ili neposredno nakon obroka. Kapsule popiti s čašom vode sobne temperature.

 

Pakovanje GE132
60 kapsula od 500mg u četiri blistera

Rok trajanja
36 mjeseci

Način izdavanja
Dodatak ishrani se izdaje bez ljekarskog recepta u apotekama.

Način čuvanja
Čuvati na suhom, tamnom mjestu izvan domašaja djece!

 

Napomene:

Preparat se ne preporučuje osobama alergičnim na neki od prisutnih sastojaka, djeci mlađoj od 7 godina, trudnicama i dojiljama.
Dodatak ishrani nije zamjena uravnoteženoj ishrani.
Dodatak ishrani nije namjenjen dijagnostici ili liječenju bolesti.
Prije uzimanja dodataka ishrani istovremeno s Vašom redovnom terapijom, konsultujte se s Vašim ljekarom/farmaceutom.
Za više informacija o GE132, molimo Vas da se obratite Vašem ljekaru ili farmaceutu ili stručnom saradniku firme International Health.

 

 

Halid Bešlić – Koristim GE132 i osjećam se super!

Tim za podršku 24/7

Želite više informacija ili savjet?


+387 33 21 34 34