Zašto GE132?

GE132 je kompleks snažnih antioksidanata koji uz terapiju pomažu u liječenju najtežih bolesti

Oboljenja srca i krvnih sudova, maligna oboljenja, hronične obstruktivne bolesti pluća, šećerna bolest itd., su posljednjih decenija poprimile epidemijske razmjere u cijelom svijetu. Ona čine najučestalija oboljenja pa samim tim predstavljaju i vodeći uzrok smrtnosti.

Faktori rizika za nastanak ovih bolesti su brojni (npr. uživanje u duhanskom dimu, alkoholu, izloženost zagađivačima radne i životne sredine, fizička neaktivnost, gojaznost itd.). Jedan od uzročnika pojave HNB jesu i slobodni radikali. Oni se normalno stvaraju u našem organizmu, ali sa vremenom određenim mehanizmima budu otklonjeni.

Jako su reaktivni i mogu da stupe u reakciju s genetskim materijalom, ćelijskim membranama, ćelijskim organelama itd. Ukoliko dođe do narušavanja ravnoteže između njihovog stvaranja i otklanjanja, dolazi do ispoljavanja njihovih štetnih efekata u organizmu.

Najznačajniji spoljašnji faktori koji dovode do povećanja količine slobodnih radikala su: pušenje, izloženost metalima, pesticidima, jonizujućem zračenju (npr., Y- i X-zraci), UV zračenju, pojedinim lijekovima, alkoholu itd. Slobodni radikali su dovedeni u vezu s razvojem preko stotinu oboljenja/patoloških stanja. Između ostalog su dovedeni u vezu s oboljenjima srca i krvnih sudova, malignim bolestima, kože, bubrega, koštano-zglobnog sistema, pluća, centralnog nervnog sistema, poremećajima imunološkog sistema, poremećajem metabolizma i razvojem šećerne bolesti, starenjem organizma, hroničnim umorom itd.

Da bi se neutralisalo dejstvo stvorenih slobodnih radikala, neophodno je u organizam unositi materije koje imaju izražen antioksidantni potencijal. Ove supstance se nalaze u ishrani ali, u koncentrovanom obliku, mogu se unijeti u organizam i preko dodataka ishrani.

GE132 je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju šest veoma snažnih antioksidanata i to:

Ekstrakt reiši gljive (100 mg)
20%
Matična mliječ (130 mg)
26%
Resveratrol (80 mg)
16%
Ajkulin proteinski kompleks (30 mg)
6%
Ekstrakt zelenog čaja (80 mg)
16%
Ekstrakt šipka (80 mg)
16%
Pokreni video

Tim za podršku 24h

033 21 34 34

zeleni1

U ponudi imamo i GE132+ Natural

Više detalja >
GEKIDS 2

Za bolji imunitet vaše djece

Više detalja >
Šta sadrže kapsule GE132

Sastav GE132

GE132 je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju šest veoma snažnih antioksidanata i to:

Ganoderma lucidum
Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum se još naziva i "biljkom dugovječnosti", "biljkom duhovne moći", "gljivom besmrtnosti", "eliksirom života" itd. Upotrebljava se preko 2.000 godina (a po nekim izvorima i duže) u tradicionalnoj medicini. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja produkovane slobodne radikale u humanom organizmu, čime može značajno da spriječi razvoj brojnih teških bolesti. Studijama su dokazana i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lijekove (npr., na cisplatin). Također, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može da dovede do značajnog umanjenja osjećaja muke i gađenja kao sporednih efekata hemo i radioterapije.

Ganoderma lucidum posjeduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulusa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Također, pomaže i normalizaciji vrijednosti povišenog nivoa holesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog pritiska. Ovim ima značajnu ulogu i u spriječavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidum ima i antialergijska svojstva, a povoljni efekti su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Posjeduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ
Matičnu mliječ proizvode pčele radilice od cvjetnog nektara, polena i vode pomoću sekreta svojih žlijezda. Osnovni sastojci matične mliječi su: bjelančevine, aminokiseline, vitamini (A, C, D i E, B5 i B6...), minerali (cink, kalcijum, magnezijum...), hormoni, masti, šećeri, voda itd. Matična mliječ djeluje povoljno na imunološki sistem organizma, antibiotski i antivirusno. On vraća energiju ćelijama, regeneriše organizam rekonvalescenata, pomaže regulisanju metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. Uočeno je i da matična mliječ poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primijenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol
Ekstrakt iz crvenog grožđa (opna i sjemenka) sadrži resveratrol koji je snažan polifenolni antioksidant. Pored grožđa, prirodni izvori su i borovnice, kupine, kakao, kiki-riki... Resveratrol u GE132 potiče iz crvenog grožđa. On povoljno utječe na srce i krvne sudove preveniranjem ateroskleroze. Također, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprječavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara. Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni efekti resveratrola uočeni su i na vrijednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osjećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Ajkulin proteinski kompleks
Ajkulin proteinski kompleks posjeduje u svom sastavu alkilglicerole i skvalamin. Alkilglicerol deluje kao antioksidant. Pored toga, ispoljava i imunomodulatornu aktivnost u organizmu (adaptira imuni odgovor na prisutni stimulus). Također, alkilgliceroli ispoljavaju i antitumorsku i antimetastatsku aktivnost prvenstveno zahvaljujući umanjenju procesa stvaranja krvnih sudova koji ishranjuju tumorsku masu. Uočeni su i pozitivni efekti alkilglicerola na hematopoezu, ali i na kvalitet spermatozoida. U ajkulinom kompleksu, nalazi se još i skvalamin. Skvalamin je steroidni, prirodni antibiotik rastvorljiv u vodi. Neka istraživanja su ukazala da ispoljava jaku antibiotsku – baktericidnu i fungicidnu aktivnost. Pored pomenutog, skvalamin je pokazao dobre efekte i kao dodatak terapiji nekih malignih oboljenja (karcinoma pluća, mozga, ali i drugih), starenjem uslovljene makularne degeneracije, ali i u kontroli tjelesne težine kod muškaraca.

Ekstrakt zelenog čaja
Zeleni čaj se upotrebljava u tradicionalnoj medicini više od 3.000 godina. Zahvaljujući polifenolima, prvenstveno epigalokatehin-galatu (EGCG) i elaginskoj kiselini, ekstrakt zelenog čaja posjeduje višestruka dejstva. EGCG umanjuje stvaranje zapaljenskih faktora i umanjuje aktivnost enzima metaloproteinaze (ima ulogu u nastanku srčanih oboljenja, reumatoidnog artritisa, ali i u karcinogenezi, kao i nastanku udaljenih metastaza primarnih tumora). Zeleni čaj je i jak antioksidant. Također, uočeno je u studijama da djeluje i tako što stimuliše rad enzima jetre zaduženih za detoksifikaciju organizma od različitih zagađivača kao i karcinogena. Pored toga, povoljno utječe i na biohemijske parametre u krvi (šećer, masnoće itd.). Uočen je i protektivan efekat u odnosu na maligna oboljenja. Pozitivan efekat ekstrakta zelenog čaja uočen je i kod oboljenja srca i krvnih sudova (uzrokuje pad serumskih masnoća – holesterola i LDL-a). Ekstrakt zelenog čaja posjeduje i antibiotska svojstva. U nekim istraživanjima uočeno je i to da je kod postmenopauzalnih žena, koje su uzimale ekstrakt zelenog čaja, došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta života. Zapaženo je i da EGCG blago pospješuje izlučivanje vode iz organizma. Elaginska kiselina je polifenolno jedinjenje iz grupe hidrosolubilnih tanina. Ispoljava efekte na kancerogene materije, umanjuje degeneraciju i malignu alteraciju zdravih ćelija.

Ekstrakt šipurka
Šipak je prirodni izvor vitamina C, koji je od davnina poznat kao snažan antioksidant. Šipak je od davnina poznat kao iznimno ukusna, ali i zdrava voćka. Spada u jedno od najljekovitijih voća na svijetu. Njegov slatkasto gorkasti okus upakiran je u preko 600 sjemenki po plodu koje su prepune vitaminima i antioksidansa. Blagotvorno utječe na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav. Konzumiranjem nara poboljšat ćete i ljepotu kose i noktiju, ali i pomoći si u procesu mršavljenja jer smanjuje apetit. Preventiva, ali i pomoć u procesu liječenja zloćudnih oboljenja dojke, prostate, želuca, pluća, kože i leukemije također su odlike ovog ukusnog voća. Konzumirate li preporučenu dnevnu količinu njegovog soka, u iznosu od 2,5 decilitara, možete umanjiti rizik od nekolikih vrsta raka, zaštiti se od Alzheimerove bolesti, pojačati imunitet, očuvati zdravlje zuba, uništiti E.coli i stafilokoke, usporiti starenje, sačuvati zdravlje srca i krvnih žila.

GE132 se preporučuje:

Doziranje GE132

Pakovanje

60 kapsula od 500 mg u četiri blistera

Rok trajanja

36 mjeseci

Način izdavanja

Izdaje bez ljekarskog recepta u apotekama

Način čuvanja

Čuvati na suhom, tamnom mjestu izvan domašaja djece