• International Health Srbija
  • International Health Rumunija
Slide background

Zašto GE132?

GE132 je kompleks snažnih antioksidanata koji uz terapiju pomažu u liječenju najtežih bolesti.

Oboljenja srca i krvnih sudova, maligna oboljenja, hronične obstruktivne bolesti pluća, šećerna bolest itd., su posljednjih decenija poprimile epidemijske razmjere u cijelom svijetu. Ona čine najučestalija oboljenja pa samim tim predstavljaju i vodeći uzrok smrtnosti.

Faktori rizika za nastanak ovih bolesti su brojni (npr. uživanje u duhanskom dimu, alkoholu, izloženost zagađivačima radne i životne sredine, fizička neaktivnost, gojaznost itd.). Jedan od uzročnika pojave HNB jesu i slobodni radikali. Oni se normalno stvaraju u našem organizmu, ali sa vremenom određenim mehanizmima budu otklonjeni.

Jako su reaktivni i mogu da stupe u reakciju s genetskim materijalom, ćelijskim membranama, ćelijskim organelama itd. Ukoliko dođe do narušavanja ravnoteže između njihovog stvaranja i otklanjanja, dolazi do ispoljavanja njihovih štetnih efekata u organizmu.

Najznačajniji spoljašnji faktori koji dovode do povećanja količine slobodnih radikala su: pušenje, izloženost metalima, pesticidima, jonizujućem zračenju (npr., Y- i X-zraci), UV zračenju, pojedinim lijekovima, alkoholu itd. Slobodni radikali su dovedeni u vezu s razvojem preko stotinu oboljenja/patoloških stanja. Između ostalog su dovedeni u vezu s oboljenjima srca i krvnih sudova, malignim bolestima, kože, bubrega, koštano-zglobnog sistema, pluća, centralnog nervnog sistema, poremećajima imunološkog sistema, poremećajem metabolizma i razvojem šećerne bolesti, starenjem organizma, hroničnim umorom itd.

Da bi se neutralisalo dejstvo stvorenih slobodnih radikala, neophodno je u organizam unositi materije koje imaju izražen antioksidantni potencijal. Ove supstance se nalaze u ishrani ali, u koncentrovanom obliku, mogu se unijeti u organizam i preko dodataka ishrani.

Ljeto uz GE132

Tim za podršku 24/7

Želite više informacija ili savjet?


+387 33 21 34 34