Česta pitanja i odgovori

Koja je razlika između GE132 i GE132 plus natural?

I jedan i drugi proizvod su imunomodulatori, dovode imuni sistem u ravnotežu, djeluju na bakterije, viruse, gljive i protozoe, neutrališu slobodne radikale, podižu energetski nivo i popravljaju memoriju i koncentraciju.

Razlika između ova dva proizvoda je u njihovom sastavu. GE132+ Natural ima ista svojstva kao GE132 zbog gljive reiši, resveratrola i matične mliječi, a pojačano dejstvo mu daju likopen i sulforafan zbog čega se preporučuje kod već nastalih bolesti (kardiovaskularne, maligne, autoimune bolesti).

Šta proizvode GE132 i GE132 plus izdvaja od ostalih antioxidanata?

Prije svega to što djeluju imunomodulatorno dovodeći imuni sistem u ravnotežu. Zatim jedinstveni sastav šest jakih antioxidanata i njihovo udruženo djelovanje koje daje proizvodu širok spektar djelovanja i maximalan efekat.

Naši proizvodi imaju trojako antioxidativno dejstvo: fungoidno – gljiva reiši; biljno – resveratrol, zeleni čaj, vitamin C; animalno – matična mliječ i alkilglicerol. Svi sastojci osim svog pojedinačnog djelovanja imaju i udruženo dejstvo gde sa malim količinama postižu maximalan efekat djelujući direktno (vezuju slobodne radikale, otpuštaju elektrone, djeluju na bakterije, viruse, gljive i protozoe) i indirektno (utiču na produkciju ćelijskih antioxidativnih enzima koji sprječavaju antioxidativni stres u ćeliji koji je naročito izražen kod kardiovakskularnih i malignih oboljenja).

Vrijednost dodataka ishrani ogleda se u njihovom sastavu. Potrebno je da posjeduju sve antioxidativne komponente što ovi proizvodi imaju i zato su jedinstveni na tržištu.

Zašto preporučujemo GE132 i GE132+ u prevenciji?

Zbog loših životnih navika i uticaja spoljašnje sredine dolazi do slabljenja imuniteta i pojave grešaka i nepravilnih procesa koji se sa godinama povećavaju i umnožavaju pa je neophodno stalno sprovoditi: čišćenje toksičnih i nepotrebnih supstanci, unos hranjivih supstanci, nadoknadu potrošenih, vezivanje slobodnih radikala, spriječavanje zapaljivih i degenerativnih procesa, prilagođavanje funkcije organizma u datoj sredini, obnavljanje zdravih ćelija čime se usporava i proces starenja i razboljevanja. Korištenjem GE132 i GE132+ proizvoda ostvarujete sve navedene procese i dovodite svoj imunitet u ravnotežu.

Kakvo je dejstvo dodataka ishrani u odnosu na lijekove?

Preparati zvanične medicine djeluju na posljedice, djeluju vrlo brzo, utiču na polaritet ćelijske membrane i na njene receptore utičući na simptome poput: otoka, crvenila, temperaturu i bol. Zbog strogo specifičnog dejstva imaju kontraindikacije.

Preparati prirodne medicine djeluju sporo, nemaju strogo specifično dejstvo zato su bez kontraindikacija, djeluju na nivou cijele ćelije a samim tim i na uzrok nastanka bolesti. Udruženo dejstvo sastojaka u GE132 i GE132+ približava se farmakološkom djelovanju lijeka. Preporučuje se primjena najmanje tri mjeseca.

Zašto je kod savremenog čovjeka neophodna primjena dodataka ishrani?

Postoje razni faktori koji zahtijevaju upotrebu dodataka ishrani kod savremenog čovjeka: uticaj spoljašnje sredine (zagađen vazduh, jonizujuća i nejonizujuća zračenja, hladnoća i toplota), loše životne navike, nepravilna ishrana, nedovoljan unos vode, nedovoljno sna, manjak fizičke aktivnosti, infekcije, stalno prisustvo stresa.

U tim uslovima se troši velika količina prirodnih antioxidanata koje naše tijelo posjeduje. Kada dođe do neravnoteže ispoljava se bolest. Zato je danas korištenje dodataka ishrani u životu savremenog čovjeka postalo neohodno.

Zašto se GE132 proizvodi preporučuju svim generacijama?

Od 20 godine starosti počinje opadanje aktivnosti imunog sistema. Na svakih 10 godina starosti procenat opadanja je 10 do 15%. Cilj upotrebe GE132 kod mladih je smanjenje razboljevanja i očuvanje zdravlja.

Kod bolesnih i starijih za poboljšanje funkcija i kvaliteta života, poboljšanje ishoda i ubrzanje oporavka kod nastalih bolesti se preporučuje GE132+.

Zašto se GE132 preporučuje uz antibiotike?

Upotrebom antibiotika uništavamo bakterije ali umanjujemo i aktivnost imunog sistema čak i do 70% u zavisnosti od vrste antibiotika i dužine trajanja terapije. To produžava period oporavka i daje mogućnost povratka infekcija ili recidiva.

Paralelna upotreba antibiotske terapije i GE132 pomaže da sa manjom količinom lijeka za kraći vremenski period ostvarimo puno izliječenje bez kontraindikacija i nus pojava (posljedica).

Značaj primjene GE132 kod akutnih bolesti?

GE132 se primjenjuje kod akutnih bolesti (prehlada, gripe, gušobolja, umor, nesanica, napetost itd.) gdje dolazi do poremećaja funkcije ćelija i tkiva. Vraća imunitet i funkciju same ćelije u ravnotežu čime organizam postaje otporan na bakterije, viruse i gljivice kao i uticaje iz spoljašnje sredine. Ishod akutnih bolesti je izliječenje bez posljedica. Ako se ne liječe prelaze u hronične bolesti.

GE132 i GE132+ se primjenjuju kod hroničnih bolesti koje nastaju postepeno, traju dugo (nekada i cijeli život) u kojima dolazi do poremećaja građe i funkcije ćelija i tkiva (dijabetes, astma, hronični bronhitis, gastritis, povišen krvni pritisak, gojaznost, autoimune bolesti, multiplaskleroza, reumatoidni artritis itd).

GE132 i GE132+ dovodi u ravnotežu prekinute i loše procese, vrši detoksikaciju, vraća energetski nivo, smanjuje zapaljive procese, djeluje imunomodulatorno, dovodi imuni sistem u ravnotežu i uvodi bolest u fazu mirovanja.

Značaj primjene GE132+ kod kardiovaskularnih bolesti?

GE132+ se primjenjuje kod teških bolesti (kardiovaskularna i maligna oboljenja) gdje dolazi do potpunog poremećaja građe i funkcije ćelija i tkiva datog organa i čitavog organizma.

GE132+ dovodi u ravnotežu prekinute i loše procese, vrši detoksikaciju, vraća energetski nivo, smanjuje zapaljive procese i djeluje imunomodulatorno, dovodi imuni sistem u ravnotežu.

Kod kardiovaskularnih bolesti smanjuje zapaljenje unutrašnjeg zida krvnog suda, smanjuje naslage na zidovima krvnog suda smanjujući oksidaciju lošeg holesterola. Poboljšava cirkulaciju u mišićima, bubrezima, mozgu čime umanjuje rizik od moždanog i srčanog udara i omogućuje bolji prijenos nervnih impulsa i kiseonika.

Zašto se GE132 preporučuje uz antibiotike?

Upotrebom antibiotika uništavamo bakterije ali umanjujemo i aktivnost imunog sistema čak i do 70% u zavisnosti od vrste antibiotika i dužine trajanja terapije. To produžava period oporavka i daje mogućnost povratka infekcija ili recidiva.

Paralelna upotreba antibiotske terapije i GE132 pomaže da sa manjom količinom lijeka za kraći vremenski period ostvarimo puno izliječenje bez kontraindikacija i nus pojava (posljedica).

Značaj primjene GE132+ kod malignih oboljenja?

Rak/karcinom je posljednji stadij bolesnog stanja organizma izazvanog nekontrolisanim množenjem ćelija što dovodi do mnoštva grešaka i propadanja čitavog organizma. Dolazi do intoksikacije, malaksalosti, anemije, gubitka apetita i tjelesne težine.

GE132+ dovodi u ravnotežu prekinute i loše procese, vrši detoksikaciju, vraća energetski nivo, smanjuje zapaljive procese i djeluje imunomodulatorno, dovodi imuni sistem u ravnotežu da prepozna, obilježi i uništi promijenjenu ćeliju. Usporava rast tumora jer ne dozvoljava razvoj njegovih krvnih sudova.

Dovodi do stvaranja aktivnih i zrelih imunih ćelija i ćelijskih enzima koji usporavaju razvoj tumora, djeluje antiproliferativno (nepravilno umnožavanje ćelija). Utiče na produkciju proteina čija je funkcija popravljanje već stvorenih grešaka na nivou DNK molekula.

Zbog svih ovih karakteristika dovodi do umanjenja posljedica agresivnih terapija (hemo i radio terapije) čime popravlja kvalitet života.

Da li se GE132+ može koristiti kod ljudi koji imaju ugrađene stentove ili imaju problem arteroskleroze?

Da može, jer GE132+ povoljno djeluje na same krvne sudove, što je izuzetno važno, a i na optimalizaciju lipida u samom krvotoku. Blago snižava masnoće ako su povišene odnosno optimalizuje sastav i odnose masnoća u krvotoku.

Do kog nivoa GE132+ spušta šećer?

Nivo šećera u krvotoku održava uglavnom jetra. Izuzetno je važno očuvati dobro stanje jetre i kompletnog sistema. Nikada ne koristiti ono što oštećuje te sisteme (alkohol, cigarete – selen vodonična kiselina, kafa – produkti prženja, virusna oboljenja).

GE132+ optimalizuje rad jetre i kompletnog sistema a onda poboljšana funkcija jetre održava optimalno stanje glukoze u krvotoku, odnosno ako je povišena blago je snižava.

Kako GE132 i GE132+ djeluju kod hipertenzije?

Postoji mnoštvo razloga znanih i neznanih zašto nastaje hipertenzija. Neliječena, zapuštena hipertenzija je “bomba u organizmu” mora se ozbiljno shvatiti i liječiti jer će u suprotnom vremenom doći do nepovratnog stradanja krvnih sudova.

Pored ljekarske terapije dodatak ishrani GE132 i GE132+ poboljšava ishranu samih krvnih sudova, koliko je moguće ublažava patološki proces ubrzanog starenja krvnih sudova, normalizuje masnoće i treba ga slobodno koristiti. Zato se za prevenciju preporučuje GE132 a kod već nastalih promjena GE132+.

Da li GE132 pomaže kod depresivnih stanja?

Da. Bolest se može javiti u bilo kojem razdoblju života, od djetinjstva do zrele dobi. Sve je češća i depresija zbog poslovnog opterećenja. Karakteriše je gubitak energije, ravnodušnost, nezadovoljstvo, smanjena produktivnost, nesanica, fizičke tegobe, vrtoglavica, glavobolja, znojenje, problemi sa organima za varenje, bolovi u mišićima, problemi sa spavanjem.

Osnovni uzrok je dugotrajna prekomjerna aktivnost hormona stresa koja izaziva neravnotežu u nervnim ćelijama, dolazi do prekida prenosa poruka – informacija, gubitka motivacije, apetita i sna. GE132 utiče na smanjeno stvaranje hormona stresa, bolju produkciju energije, popravlja prenošenje poruka – informacija, uspostavlja ravnotežu imunog sistema i funkciju hormona, bolju iskoristivost lijekova i smanjenje simptoma depresije.

Da li dugotrajna upotreba GE132 i GE132+ može imati neke nus pojave?

Preporuka za korištenje proizvoda zavisi od prirode bolesti, opšteg stanja organizma, spola, godina starosti, životnih navika i okruženja.

U proizvodu su potpuno prirodni organski sastojci izbalansirani za ljudsku primjenu bez štetnog djelovanja. Može se bezbjedno koristiti duži vremenski period jer je to dodatak ishrani.

Da li i na koji način GE132 pomaže kod metaboličkog sindroma x( povišen krvni pritisak, povećana vrijednost nivoa šećera u krvi, povećane vrijednosti lošeg holesterola i triglicerida, gojaznost, salo u predjelu stomaka)?

Dugogodišnje iskustvo na hiljade korisnika u 12 zemalja, pokazalo je da GE132 štiti krvne sudove, reguliše njihov promjer, snižava krvni pritisak, reguliše metabolizam triglicerida, povećava nivo dobrog a snižava nivo lošeg holesterola, smanjuje nivo šećera u krvi i ćelijsku rezistenciju na insulin.

Preparat GE132 primarno djeluje u spriječavanju nastanka promjena, sekundarno u spriječavanju nastanka komplikacija i pomoć u liječenju i tercijalno pomoć u suzbijanju nastalih komplikacija.

Djelovanje GE132 kod autoimunih oboljenja?

Autoimune bolesti su podmukle bolesti koje se teško liječe i dovode do progresivnog gubitka fizičke i mentalne funkcije. Imuni sistem ne može da prepozna sopstvene od stranih proteina, dolazi do uništenja ćelija sopstvenih tkiva pa se javljaju multiplaskleroza, reumatoidni artritis, lupus, dijabetes tipa 1, reumatična oboljenja srca, kronova bolest, parkinsonova bolest, tiroiditis hašimoto, vitiligo, perniciozna anemija, glomerulonefritis, sklerodermija, gastritis, cistitis, odnosno sa gubitkom ravnoteže imuniteta u svakom organskom sistemu može doći do pojave autoimune bolesti.

GE132 dovodi u ravnotežu prekinute i loše procese, vraća energetski nivo, smanjuje zapaljive procese, djeluje imunomodulatorno, dovodi imuni sistem u ravnotežu tako da ima mogućnost da raspoznaje sopstvene od stranih bjelančevina, sprovodi detoksikaciju – čišćenje i bioregeneraciju – obnavljanje i uvodi bolest u fazu mirovanja.

Da li GE132 pomaže kod problema uzrokovanih stresom?

Da, pomaže. Stres je faktor rizika za razvoj oboljenja. Smatra se civilizacijskom bolesti. To je posebno emocionalno i fizičko stanje u kome se organizam priprema za odbranu kada osjećamo napetost, glavobolju, lupanje srca, povišen krvni pritisak, loše varenje, sklonost infekcijama, loš san, slab radni učinak što ukazuje da je stres svakodnevno prisutan u našem životu.

Uz preparat GE132 organizmu vraćate ravnotežu imunog sistema, smanjujete loše metaboličke procese, ostvarujete dobar energetski nivo, povećavate memoriju i koncentraciju, povećavate vitalnost organizma, povećava se nivo raspoloženja i radne efikasnosti. Upotrebom GE132 smanjićete hormon stresa i imaćete ponovo osjećaj punog zdravlja.

Zašto se GE132 preporučuje kod alergija?

Alergija je preosjetljivo stanje imunog sistema pojedinih osoba na materije iz svog okruženja. Upotrebom GE132 smanjuje se nepravilna aktivacija imunog sistema koja dovodi do alergijskih simptoma: crvenilo, svrab, otok, kihanje, suhi kašalj, otežano disanje, gušenje, pojava suza, sekrecija iz nosa odnosno zapaljenja sluzokože i kože.

GE132 pomaže u neutralizaciji alergena i blokiranju aktivacije nepravilnih mehanizama reakcije imunog sistema (oslobađanje histamina, heparina i prostaglandina).

Zašto se GE132 preporučuje uz antibiotike?

Upotrebom antibiotika uništavamo bakterije ali umanjujemo i aktivnost imunog sistema čak i do 70% u zavisnosti od vrste antibiotika i dužine trajanja terapije. To produžava period oporavka i daje mogućnost povratka infekcija ili recidiva.

Paralelna upotreba antibiotske terapije i GE132 pomaže da sa manjom količinom lijeka za kraći vremenski period ostvarimo puno izliječenje bez kontraindikacija i nus pojava (posljedica).