Bablje ljeto obično podrazumijeva mnoštvo lijepih i toplih jesenskih dana, pogodnih za boravak na svježem zraku. I dok s veseljem planiramo šetnje i druge aktivnosti na otvorenom, osobe sklone alergijama od septembra do sredine novembra susretat će se sa simptomima sezonske alergije.

 

Osobe koje pate od sezonskih alergija su podložni i jesenjim alergijama.  Toplija temperatura pogoduje rastu korova koji su najčešće alergeni. Ambrozija je jedna od biljki koja izaziva simptome alergije. Alergeni mogu biti i slama, kukuruzovina i vlakna pamuka, lana, raži i konoplje.

Kako prepoznati simptome?

U različitoj dijagnozi svakako će pomoći jednostavna zapažanja i anamnestički podaci. Naime, i alergija i prehlada najčešće počnu običnim šmrcanjem, no u slučaju alergije izostaje bol u mišićima koja često prati prehladu, suzenje očiju je izraženije, a iscjedak iz nosa obično je bistar. Stoga, ako šmrcate, svrbe vas i suze oči, golica vas u grlu, kišete i/ili imate napade promuklosti, a inače ste dobroga općeg stanja, možete posumnjati na alergiju.

Spriječite prije liječenja

Alergija je reakcija imuniteta na alergen iz našeg okruženja sa kojim tijelo dođe u kontakt. Dolazi do senzibilizacije tijela na taj alergen i javljaju se simptomi od strane kože, disajnih organa i gastrointestinalnog trakta.

Preparati kompanije International Health, poput GE132 i GE132+ su u potpunosti prirodni dodaci prehrani, a svjesni smo činjenice da ne možemo unijeti sve velike potrebna hranjive materije koje mogu imati značaja od  za naš organizam, zato nam je potreban dodatak prehrani.

GE132 je jak antioksidativni preparat koji utiče pozitivno na imuni sistem čovjeka i jača njegove sopstvene obrambene mehanizme i tako unaprjeđuje zdravlje. Pokazao je odlične rezultate u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, alergija, stresa, autoimunih i malignih oboljenja različitih organa.