Pero Solar
Piše:
dr. Pero R. Solar

“Ako nisi spreman da promijeniš način života, tebi nema pomoći”
(Hipokrat)

Šta je kompleks GE132 i GE132+ Natural?

Svi mi, nažalost, dobro znamo da je adekvatna i racionalna ishrana za sada nedostižan ideal većine ljudi, pošto je u ishrani zavladala industrijska hrana (rafinisane mrtve namirnice, bez vitamina, minerala, mikroelemenata, nezasićenih masnih kiselina), hrane sa kojom su često zajedno, u sve prisutnije konzerve zapečaćene i potencijalne bolesti, u vidu pesticida, herbicida, antibiotika, hormona…).

Zbog toga jedina ispravna odluka je “popravka” te hrane, biološki aktivnim dodacima ishrani (drugih mogućnosti i nema). Nova saznanja o mehanizmu preventivno-terapijskog djelovanja mikronutrijenta iz kompleksa GE132 i GE132+ Natural nedvosmisleno govore o njihovom značajnom doprinosu na tokove metaboličkih procesa u uslovima kako zdravog tako i bolesnog organizma.

Ista ta saznanja potvđuju da njihovo djelovanje ima nekoliko nivoa i nekoliko tačaka preventivno-terapijskog djelovanja. To je inače ono što načelno razlikuje biološki aktivne dodatke prehrani od sintetičkih farmakoloških preparata koji imaju veoma usko i usmjereno djelovanje, često opterećeno mnogim kontraindikacijama.

Sastojci djeluju sinergijski

GE132 i GE132+ Natural su jedinstveni biološki, visokovrijedni i visoko sofisticirani dodaci prehrani. Oni su istovremeno multi-proizvodi sačinjeni, po principu “koktel koncepta”. Njihova jedinstvenost i osobine garantuju da redovnim uzimanjem nedvosmisleno obezbjeđuju organizmu mnoge značajne zdravstvene benefite.

Istovremeno pažljivo izabrani sastojci koji ga čine, takođe su količinski idealno izbalansirani da djeluju sinergijski. Kompleksi su inače uvijek poželjniji, jer se uzimanjem više njih odjednom pojačava dejstvo i efikasnost svakog sastojka posebno. To sinergijsko djelovanje je između ostalog jedna od bitnih odrednica koje preporučuju upravo ove proizvode.

GE132 i GE132+ Natural djeluju istovremeno na nekoliko već pomenutih bioloških nivoa. Važno je biti svjestan činjenice davno zapisane i provjerene nebrojeno puta “Hrana tvoja neka ti lijek bude, a lijek hrana – Hipokrat“. Ljudi koji se ozbiljno bave ovom naukom i koji shvataju taj problem znaju i preporučuju efikasan način rješavanja tog problema i najbrži put izlaska iz istog. To je uključivanje biološki aktivnih dodataka u prehranu. Jedan od najefikasnijih BAD je upravo kompleks GE132 i GE132+ Natural.

Biološke aktivnosti dodatka prehrani

Možemo izdvojiti nekoliko glavnih nivoa biološke aktivnosti kompleksa GE132 i GE132+ Natural:

  • Specifično dejstvo, odnosno regulacija biohemijskih reakcija kao i fizioloških funkcija karakterističnih upravo za kompleks GE132 i GE132+ Natural koje se odnose prije svega na aktivno snadbjevanje ćelija organizma kiseonikom i energijom i harmonizacijom iste;
  • Nespecifično dejstvo, tj. učešće u regulaciji širokog spektra drugih biohemijskih reakcija i fizioloških funkcija uporedo sa poštivanjem principa zdravog života (zdravog životnog stila) kao i drugim regulacionim faktorima;
  • Fiziološko dejstvo, tj. regulacija biohemijskih reakcija i fizioloških funkcija u uslovima normalnog funkcionisanja organizma, (njegovo prije svega veoma intenzivno preventivno djelovanje), ali i regulacija poremećenih biohemijskih i fizioloških funkcija, u uslovima intenzivnog (sve prisutnijeg stresa ili bolesti);
  • Sinergističko dejstvo tj. istovremeno dejstvo – interakcija svih njegovih biološki aktivnih sastojaka i postizanja željenog fiziološkog efekta, koji GE132 i GE132+ Natural imaju za razliku od oficijelnog lijeka ali i mnogih drugih BAD kojima su preplavljena tržišta, a koji imaju monokomponentno djelovanje.

Mnogi ljekovi oficijelne medicine, a često i pojedini biološko aktivni dodaci su često opterećeni mnogim kontraindikacijama, kod kompleksa GE132 i GE132+ Natural kontraindikacija gotovo nema, jer se fiziologičnost njegovog djelovanja i terapijski efekti ostvaruju kroz fiziološke mehanizme.